Hobbival egy teljesebb életért. Legyen hobbid!

Hobbitippek Mindenkinek

Hobbitippek Mindenkinek

Sakk

Az ősi stratégiai játék.

2017. április 28. - Kacagó gerle

Szeretted a sakkpartikat a nagypapáddal hosszú téli estéken? Szereted a stratégiát, taktikát? Szereted a társasjátékot? Szeretsz győzni? Lehet a sakk egy kiváló hobbid lehet, ha ismét elkezdesz játszani.

Kinek való? Bármelyik nemnek és korosztálynak.

Mit kell csinálni? Legyőzni az ellenfelet (ember, számítógép) a sakk szabályai szerint.

Hol lehet csinálni? Otthon, kávéházban, repülőn, stb.

Mikor sakkozhatsz? Bármikor.

Miért érdemes vele foglalkozni? Fejleszted a memóriádat, örömödet leled a játékban, csatlakozhatsz egy közösséghez

Hogyan lehet játszani? Lehet sakktáblán bábukkal. Vagy akár online az interneten. Vagy akár levélváltásokkal is lehet játszani – így több idő van a válaszlépések kigondolására.

Mennyiben kerül ez a hobbi? Nagyon olcsó.

Kép forrása: Wikimedia.org.

A magyarok méltán híresek a nemzetközi sakkvilágban. A múltban rengeteg híres sakkozó vitte hírünket szerte a világban. Sok sikeres torna áll a hátuk mögött. Azon kívül, hogy a sakk egy sport, szerintem a legnagyobb szerepe az oktatásban lenne. Több kezdeményezés is van, hogy a sakk része legyen az oktatásnak. Véleményem szerint a gyermekeknek nagyon fontos lenne sakkot tanulniuk. A Polgár Judit féle rendszer célja is az lenne, hogy a gyerekek jobban tudjanak számolni vagy olvasni.

A sakk egy nagyon fontos területen segítheti a gyerekeket, felnőtteket. Hosszú távon kell tervezni, taktikát, stratégiát kell kialakítani. Ez a képesség segíthet a mindennapi döntésekben is.

Hobbi szempontból szerintem a legfontosabb az, hogy lehet közösséghez csatlakozni (pl.sakk klubok), játszani, gondolkodni, és rengeteget fejlődni. Okostelefonra fel lehet telepíteni sakk szoftvereket. Feladványokat lehet megoldani, lehet játszani a gép ellen, vagy másik ember ellen. Illetve lehet vásárolni szép sakk készleteket. Vasárnap délutánonként pedig nagy sakkpartikat lehet rendezni a családi összejöveteleken, ahol a kicsik akár legyőzhetik a nagyokat is.

További információ

https://www.chess.com– az egyik legnépszerűbb online sakkplatform. Rengeteg információval, oktatóanyaggal. Játszhatsz számítógép ellen, vagy valaki más ellen.

http://sakkozzmindennap.blog.hu – Magyar sakkblog. Sakkozóknak, – legyenek bármilyen szinten –, hogy a játék titkait, fortélyait megismerve és elsajátítva még több örömet leljenek a fekete és fehér haderő küzdelmeiben.

http://sakkpalota.hu – Polgár Judit nemzetközi sakk nagymester módszertani programjának a honlapja.Sakkozás segítségével fejleszthető a logikus és kreatív gondolkodás.

http://chess.hu  – A Magyar Sakkszövetség honlapja

A végére hagytam az egyik kedvenc sakkos videómat. Itt Polgár Zsófia veri meg a híres játékost, Viktor Korcsnojt:

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr412456215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása