Hobbival egy teljesebb életért. Legyen hobbid!

Hobbitippek Mindenkinek

Hobbitippek Mindenkinek

Hobbi, de minek?

Miért van szükségünk hobbira? Miért fontos, hogy foglalkozzunk valami mással a munkán és az egyéb kötelezettségeken kívül?

2017. április 26. - Kacagó gerle

A nap 24 órából áll. Ebben a 24 órában kell elvégezni minden feladatunkat. Dolgoznunk kell, a gyerekért kell menni az iskolába, különórára kell vinni, és a házimunkát is el kell végezni. Egy átlagos felnőtt ember hétköznapjai, hetei viszonylag monoton módon zajlanak. Egyedül a szabadság hozza meg azt a feltöltődési lehetőséget, amely során új erőt kaphatunk.

Azonban hosszabb idejű szabadságban átlagosan kétszer van része (ha szerencséje van) a magyar munkavállalónak. Van egy pihenés a nyári “leállás” során, és Karácsony alatt.

Mindannyian érezzük, hogy ez nem elég. Kell az embernek a mindennapjaiban is feltöltődési lehetőséget találnia. Kell én idő. Kell az, hogy érezze azt, hogy aznap csinált valami értelmeset és hasznosat.

Egy rendszeresen gyakorolt hobbi segítségével megkaphatjuk ezt a plusz erőt, amely segít a hétköznapok egyszínűségének legyőzésében. Rátalálhatunk olyan kreatív energiákra, melyeket lehet csak kisiskolás korban használtunk utoljára.

Sokaknak olyan hobbija van, melyet már gyerekkorban elkezdtek űzni. Azonban sok olyan ember van, aki csak felnőttkorban talál rá egy hobbira, melyet szívesen csinál esténként és hétvégénként. Illetve sokan vannak, akik nem csinálnak a munkán kívül egyebet, csak hazamennek és tévéznek, vagy a közösségi oldalakon töltik az idejüket - vagy azért mert nem érdekli őket más, vagy azért mert még nem találtak számukra megfelelő elfoglaltságot.

Ebben a blogban szeretnék nekik tippeket adni, elfoglaltságokat ajánlani. Remélem találni fognak olyan hobbit, melyet majd elkezdenek, és hosszú időn keresztül gyakorolni fognak, hogy az életük teljesebb legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr8012455421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása